Wat zijn salvestrolen

Wat zijn salvestrolen?
Salvestrolen zijn natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen, die planten voor zichzelf aanmaken.
Uit onderzoeken blijkt, dat deze stofjes bij de mens een celherstellend vermogen hebben.
klik hier voor de werking

Kankerremmende werking.
Salvestrolen hebben bij de mens een celherstellende werking. Bovendien leveren zij een grote bijdrage aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels.

Salvestrolen zijn pas ontdekt eind jaren 90!!!!
Het zijn natuurlijke stofjes, die een plant aanmaakt om zich te beschermen tegen aanvallen van bacteriën, schimmels, virussen en insecten heten fytoalexinen. Salvestrolen behoren tot de fytoalexinen.

Salvestrolen zijn dus natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen.Appels
Reeds in de oertijd kwamen ze voor in onze eetbare planten.

Salvestrolen is een verzamelnaam voor een groep stoffen die oorspronkelijk in vele soorten groente, fruit en kruiden voorkwamen.
Echter, als je planten bespuit met bestrijdingsmiddelen tegen bijvoorbeeld schimmels wordt de plant minder gestimuleerd zèlf salvestrolen aan te maken.

Ook andere moderne landbouwmethoden zoals plantenselectie en veredeling hebben er toe geleid dat tegenwoordig veel minder salvestrolen in ons eten te vinden zijn.
Door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen hoeft de plant deze salvestrolen niet meer aan te maken en zijn ze in onze huidige voeding vrijwel verdwenen.

Salvestrolen zijn bitter en komen in redelijke hoeveelheden alleen nog voor in biologisch geteelde groenten, fruit en kruiden. Mensen die biologische producten gebruiken zijn waarschijnlijk beter beschermd tegen allerlei vormen van kanker dan mensen die kiezen voor gangbare producten.

Er worden steeds meer groenten en fruit gekweekt, waaruit de bittere smaak is verdwenen, dus ook de salvestrolen. Denk maar eens aan onze appels, die zijn zoet. Ze worden geselecteerd op hun zoetheid, want dat verkoopt beter.

Belangrijke bronnen van salvestrolen zijn biologisch gekweekte groente, vruchten en kruiden:
groene groenten, artisjokken, asperges, waterkers, rucola, alle koolsoorten, pepers, avocado, gekiemde sojabonen, wilde wortelen, selderie, komkommer, spinazie, pompoen, courgette, aubergine, knoflook.

rode vruchten, olijven, bessen, druiven, appels, aardbeien, pruimen, vijgen, frambozen, mandarijn, sinaasappel, moerbei, peer, meloen, ananas, mango.

peterselie, basilicum, rozemarijn, tijm, salie, mint, marjolein, oregano, paardenbloemPeterselie, rooibos, weegbree, rozebottel, mariadistel, meidoorn(bes), kamille, citroenverbena.

In bovenstaande planten zijn salvestrolen aangetoond, maar er wordt in hoog tempo gezocht naar meer planten en fruit, waar salvestrolen in behoorlijke hoeveelheden voorkomen.

Het ontwikkelen van kanker heeft vooral te maken met jarenlange “verkeerde” eetgewoontes en leefgewoontes.
Wilt u uw eetgewoontes en leefgewoontes aanpassen?
Download ons eetadvies of koop het boek “Laat je niet opvreten door kanker“hier.